Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Deze kandidaten werden voorgesteld

Willekeurig
Populair
Recent
Jean-Louis Dhont
Sinds 1978 is Jean-Louis inwoner van Tremelo. Vanaf 2017 is hij de geliefde erevoorzitter van Sonora. In 1982 probeerde hij alle muzikale verenigingen onder 1 dak samen te brengen. Dat lukte niet, hij startte wel een notenleerklas.In 1985 begon men met het aanbieden van instrumenten en opleiding van koperblazers. Op 25 januari 1987 startte het 2e jaar notenleer, het jaar nadien het derde jaar en opleiding voor klarinet en saxofoon. In 1989 trad het orkest op in de historische Damiaanstoet. Het samenspel werd gesplitst in beginners en gevorderden. Een eerste uitstap ging naar Kortrijk met bezoek aan het vlasmuseum en een optreden in Sint-Eloois-Winkel. De muziekschool kende een ongelooflijke groei. In 1990 was de oprichting officieel en konden ze rekenen op een gemeentelijke subsidie.Het vierde jaar notenleer kwam erbij.Verschillende deelnames aan het jeugdfestival te Neerpelt leverde verdienstelijke 1ste en 2de prijzen op. Jaarlijks waren er zeer fijne concertreizen. Het orkest bezocht Polen, Hongarije, Kroatië en Duitsland. Sinds 1993 ontstond Sonora.Sonora ging op zomers muziekkamp naar onder andere Bütgenbach, Spa, Bouillon, Lüdenscheid, Koksijde.Muziekweekends gaan door te Westerlo, Schaffen, Riemst, Dworp e.a. Jaarlijks is er een ochtendconcert in het voorjaar en in november een avondconcert. De formule muziek en eten slaat aan.In 2001 kreeg Sonora de titel van gemeentelijke ambassadeur. Sonora groeit en bloeit dankzij hun bekwame erevoorzitter.
Anna W.
1 2
Log in om te steunen
Ontdek ze allemaal

Flor Hermans wint Tremelose cultuurprijs!

04-09-2022

Zondag 4 september stonden alle schijnwerpers gericht op Flor Hermans, tijdens de uitreiking van de allereerste Tremelose cultuurprijs. Want geen betere plek voor het uitreiken van een culturele prijs dan tijdens kunstmarkt Tremartre.   Flor is geboren en getogen in Tremelo en er ook inherent mee verbonden. Zijn schilder- en beeldhouwwerken drukken al jarenlang mee hun stempel op onze gemeente en dat maakt van hem een verdiende winnaar. Je kan zijn naam zien pronken op het binnenplein aan de bib. Daar kreeg hij naast onze dorpsdichters een permanent eerbetoon.   Proficiat, Flor!  

Wie verdient de Tremelose cultuurprijs?

25-03-2022

Tremelo bruist van creatief talent! De cultuurraad van Tremelo wil dat talent graag in de verf zetten. Daarom wordt dit jaar voor de allereerste keer de Tremelose cultuurprijs uitgereikt. Wie die prijs wint? Dat bepaal jij mee! Ken jij een persoon of vereniging die een opmerkelijke, culturele prestatie leverde en hiervoor in de prijzen mag vallen? Nomineer jouw kandidaat dan voor 1 juni 2022en voeg een korte motivatie toe waarin je de loopbaan en/of verdiensten en creativiteit toelicht. Let wel, de genomineerde(n) moet(en) inwoner zijn van Tremelo. Op woensdag 1 juni 2022 wordt de nominatie afgesloten en worden alle inzendingen door de cultuurraad beoordeeld op geldigheid en naleving van het reglement. Nadien worden de inzendingen inhoudelijk doorgenomen en volgt een stemming. De winnaar van de eerste Tremelose cultuurprijs wordt bekend gemaakt op zondag 4 september tijdens Tremarte, de kunstmarkt in Tremelo.  

Meer nieuws & activiteiten

De Tremelose cultuurprijs

Met de Tremelose cultuurprijs willen we een persoon of meerdere leden binnen een vereniging bekronen voor hun verdiensten op vlak van cultuurbeoefening en -verspreiding of een bijzondere loopbaan op cultureel vlak.

Ontdek het project

Tremelose cultuurprijs

Bepaal mee wie de allereerste Tremelose cultuurprijs wint!

Beoordeling voorstellen en stemming door cultuurraad

juni - september

Uitreiking Tremelose cultuurprijs op Tremartre

4 september