Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Deze kandidaten werden voorgesteld

Willekeurig
Populair
Recent
Chris Perdieus 

Chris is een verhaaltjesverteller . Als jeugdschrijver, romanschrijver, illustrator, tekenaar en Urban Sketcher ( stadstekenaar )in binnen en buitenland.Ze gaat graag nieuwe uitdagingen aan, zoals nu 4 jaar de accordeonopleiding. Haar tentoonstelling " Small is beautiful " toont een volledig nieuw concept. Ze is tevens voorzitter van Kunstkring Gesigneerd , en staat aan de doopvont van de ondertussen legendarische kunstmarkt Tremartre .

Felix T.
0 0
lees meer
Pol Vandyck

Ik draag Pol voor als kandidaat voor de cultuurprijs. Zijn eruditie, welsprekendheid en bezielende persoonlijkheid zouden een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het bevorderen van kunst en cultuur. Pol is cultuurminnaar en woordkunstenaar, met zijn open blik en zonder oordeel. Zijn woorden dansen als penseelstreken, vormen verhalen en brengen emoties tot leven. In de stilte van zijn gedachten ontstaan nieuwe werelden, waarin kunst en cultuur samensmelten tot een harmonieuze symfonie.

Deze prijs zou een passend eerbetoon zijn voor zijn jarenlange, belangeloze inzet als promoter van elke  kunstvorm. 

 

Greet V.
0 0
lees meer
Pascal Deweze

Pascal Deweze is een Belgische zanger, gitarist en producer die deel uitmaakte van verschillende bekende groepen, waaronder Metal Molly, Broken Glass Heroes, Mitsoobishy Jacson, El Tattoo del Tigre en Sukilove. Maar Deweze is eigenlijk alomtegenwoordig in de Belgische muziekscene. 

 

Deweze is afkomstig van Tremelo, speelde voetbal bij KFC Tremelo en richtte zijn eerste groep Metal Molly op in Tremelo in 1994. Metal Molly speelde als enige groep ooit 3x in hetzelfde weekend op Rock Werchter. Deweze was ook lid van de Tremelose muziekschool (Sonora?), die meespeelde op een van zijn platen.

 

Deze aflevering van de Dikke Delvaux op Radio 1 vat zijn carrière en werk mooi samen: https://radio1.be/luister/select/belpop/de-dikke-delvaux-over-pascal-deweze

Pieter G.
1 0
lees meer
Jean-Louis Dhont

Begin jaren ’80 besloot Jean-Louis dat Tremelo nood had aan een muziekschool. Zijn muzikale kennis was nog onbestaand, maar dat compenseerde hij met zijn organisatietalent en enthousiasme. Hij trok jonge leerkrachten aan en schreef zichzelf in als leerling.

Al snel ontstond er ook een samenspel met een mix van kinderen en volwassenen. Nu 40 jaar later is dat samenspel nog steeds het harmonieorkest Sonora waar muzikanten van alle leeftijden hun draai kunnen vinden. Jean-Louis haalt zijn trompet graag boven voor alle soorten muziek: van pop, klassiek, big band, schlager en filmmuziek tot disco. Zijn hart heeft een ruime kamer voor alle vormen van cultuur. Zo is hij steeds te vinden op alle Tremelose cultuurevenementen en stelde hij zijn tuin al dikwijls open voor de kunstroute.

Jean-Louis is niet de grote creator van beeldende kunst of muziek, maar wel een belangrijke facilitator. Door een laagdrempelige muziekopleiding van goede kwaliteit in Tremelo open te stellen voor iedereen op een moment dat er in deze buurt enkel academische opleidingen bestonden kilometers verder in buurgemeenten, heeft hij heel wat jongeren die anders niet geweten hadden waar naartoe met hun goesting om een instrument te bespelen, de kans gegeven dat lokaal en zonder prestatiedruk te verwezenlijken.

Els C.
0 0
lees meer
Ruben Boon

Als conservator van het Damiaanmuseum zet Ruben zich met hart en ziel in voor het behoud en de promotie van het erfgoed van Pater Damiaan, een man van onschatbare betekenis voor zowel de lokale als de internationale geschiedenis. 

 

Ruben wijdt niet alleen zijn tijd en expertise aan het beheren van het museum, maar draagt ook op voortreffelijke wijze bij tot de verrijking van de beleving van bezoekers door middel van educatieve programma's, tentoonstellingen en evenementen die de erfenis van Pater Damiaan tot leven brengen. Hij streeft continu naar het realiseren van samenwerking en verbondenheid. 

 

Bovendien heeft Ruben zijn passie voor cultureel erfgoed en geschiedenis ook buiten de museummuren gedeeld, met zijn werk bij Damiaan Vandaag als sprekend voorbeeld. Hij heeft een brug geslagen tussen het verleden en het heden, waardoor de erfenis van Pater Damiaan blijft voortleven en relevant blijft voor nieuwe generaties. In zijn boek ‘In verbondenheid. Een meerstemmige blik op Damiaan’ (Halewijn, 2022) weet hij op buitengewoon doortastende wijze de eenvoudige jongen uit Tremelo tot leven te wekken, binnen zijn en zelfs onze tijd te plaatsen, en hem aan ons te tonen door de ogen van de mensen met lepra, met wie hij jarenlang lief en leed heeft gedeeld. 

 

Rubens onvermoeibare toewijding en enthousiasme om het culturele erfgoed van Tremelo te koesteren en te verspreiden, maken van hem een zeer verdienstelijke kandidaat voor de cultuurprijs. 

Clara M.
0 0
lees meer
Sarah Versteele

Dit is Kunst wat Sarah maakt. En ze kan echt alles aan. Daarbovenop is ze nog een super toffe madame.

Annick D.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal
Meer nieuws & activiteiten

De Tremelose cultuurprijs

Met de Tremelose cultuurprijs willen we een persoon of meerdere leden binnen een vereniging bekronen voor hun verdiensten op vlak van cultuurbeoefening en -verspreiding of een bijzondere loopbaan op cultureel vlak.

Ontdek het project

Tremelose cultuurprijs

Bepaal mee wie de tweede Tremelose cultuurprijs wint!

Beoordeling voorstellen en stemming door cultuurraad

juni - september

Uitreiking Tremelose cultuurprijs op Tremartre

1 september