Skip to main content
home-page
home-page
Ontdek het thema

Jean-Louis Dhont

Waarom verdient deze kandidaat de cultuurprijs?

Begin jaren ’80 besloot Jean-Louis dat Tremelo nood had aan een muziekschool. Zijn muzikale kennis was nog onbestaand, maar dat compenseerde hij met zijn organisatietalent en enthousiasme. Hij trok jonge leerkrachten aan en schreef zichzelf in als leerling.

Al snel ontstond er ook een samenspel met een mix van kinderen en volwassenen. Nu 40 jaar later is dat samenspel nog steeds het harmonieorkest Sonora waar muzikanten van alle leeftijden hun draai kunnen vinden. Jean-Louis haalt zijn trompet graag boven voor alle soorten muziek: van pop, klassiek, big band, schlager en filmmuziek tot disco. Zijn hart heeft een ruime kamer voor alle vormen van cultuur. Zo is hij steeds te vinden op alle Tremelose cultuurevenementen en stelde hij zijn tuin al dikwijls open voor de kunstroute.

Jean-Louis is niet de grote creator van beeldende kunst of muziek, maar wel een belangrijke facilitator. Door een laagdrempelige muziekopleiding van goede kwaliteit in Tremelo open te stellen voor iedereen op een moment dat er in deze buurt enkel academische opleidingen bestonden kilometers verder in buurgemeenten, heeft hij heel wat jongeren die anders niet geweten hadden waar naartoe met hun goesting om een instrument te bespelen, de kans gegeven dat lokaal en zonder prestatiedruk te verwezenlijken.

Laad eventueel een afbeelding op om je kandidaat kracht bij te zetten

0
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties