Skip to main content
home-page
home-page
Ontdek het thema

Ruben Boon

Waarom verdient deze kandidaat de cultuurprijs?

Als conservator van het Damiaanmuseum zet Ruben zich met hart en ziel in voor het behoud en de promotie van het erfgoed van Pater Damiaan, een man van onschatbare betekenis voor zowel de lokale als de internationale geschiedenis. 

 

Ruben wijdt niet alleen zijn tijd en expertise aan het beheren van het museum, maar draagt ook op voortreffelijke wijze bij tot de verrijking van de beleving van bezoekers door middel van educatieve programma's, tentoonstellingen en evenementen die de erfenis van Pater Damiaan tot leven brengen. Hij streeft continu naar het realiseren van samenwerking en verbondenheid. 

 

Bovendien heeft Ruben zijn passie voor cultureel erfgoed en geschiedenis ook buiten de museummuren gedeeld, met zijn werk bij Damiaan Vandaag als sprekend voorbeeld. Hij heeft een brug geslagen tussen het verleden en het heden, waardoor de erfenis van Pater Damiaan blijft voortleven en relevant blijft voor nieuwe generaties. In zijn boek ‘In verbondenheid. Een meerstemmige blik op Damiaan’ (Halewijn, 2022) weet hij op buitengewoon doortastende wijze de eenvoudige jongen uit Tremelo tot leven te wekken, binnen zijn en zelfs onze tijd te plaatsen, en hem aan ons te tonen door de ogen van de mensen met lepra, met wie hij jarenlang lief en leed heeft gedeeld. 

 

Rubens onvermoeibare toewijding en enthousiasme om het culturele erfgoed van Tremelo te koesteren en te verspreiden, maken van hem een zeer verdienstelijke kandidaat voor de cultuurprijs. 

0
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties