home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Omgevingsvergunning vrijetijdscomplex 't Zand in Baal goedgekeurd

De bestendige deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft de omgevingsvergunning voor het nieuwe vrijetijdscomplex aan ’t Zand in Baal definitief goedgekeurd. De omgevingsvergunning omvat de bouw van een multifunctionele sporthal, de realisatie van een Hoppinpunt met bewaakte fietsenstalling en openbaar toilet, de aanleg van een straatplein met verhoogd bus perron en de aanleg van een parking met overdekte fietsenstalling.

De ontwerpplannen van de sporthal komen maximaal tegemoet aan de voorstellen van de verenigingen en houden rekening met de aandachtspunten uit de mobiliteits- en toegankelijkheidstoets.

Tijdens het openbaar onderzoek kwamen er nog enkele bezwaren van buurtbewoners rond parkeerdruk en (geluids)overlast. Om hieraan verder tegemoet te komen werden de ontwerpplannen bijgestuurd. De overdrukparking is omgevormd tot een volwaardige parking, het terras aan de cafetaria veranderd in een groendak, en een ruimere groene buffer rond de site moet zorgen voor voldoende privacy. De gewijzigde plannen werden na een positief advies van de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC) definitief goedgekeurd.

De volgende stap is het aanstellen van een aannemer. Daarna, vermoedelijk in het najaar, kunnen de werken starten. De bouwwerken zullen ongeveer 14 maanden duren.

Volg dit project op www.tremelotroef.be/adviesraden 

Deel op facebook
Deel op twitter