home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Jullie bijdragen

Buitensport

Parking OCMW? Brandweg brandweer?

Parking bezoekers en personeel OCMW? Brandweg brandweer? Waarom voetbalveld? Er is er één op 100 m afstand. Opp. kan veel beter benut worden.

Tremelo Troef Postbus X
0 0
lees meer

Sporthal

Beter in de Kalvenne

Dit belevingspark staat op de meest foute plaats. De ruimte is veel te klein voor een fatsoenlijk belevingspark en er is geen plaats voor eventuele uitbreiding. Het park staat bovendien veel te dicht bij de huizen van de omwonenden. En bovendien is er gewoon niet genoeg parking. Die sporthal is gewoon beter geplaatst in de Kalvenne!

Tremelo Troef Postbus X
0 0
lees meer

Parkzone

Mooie waterpartij maar wat klein...
In plaats van een kunstgrasveld aan te leggen zou deze zone als parkzone uitgebreid kunnen worden tot een heuse visvijver, die tevens dienst doet als een serieuze waterbuffer voor de achterliggende huizen. Het grondwaterniveau staat hier al extreem hoog, en op die manier kan al dat extra water opgevangen worden. Bovendien zou dit welkom zijn voor de wat oudere vissers van Baal, zij hoeven zich dan niet meer met de wagen de verplaatsen....
P J.
0 3
lees meer

Buitensport

Fantastisch initiatief!
Fantastisch initiatief! Maar het voetbalveld met kunstgras is misschien niet nodig... er zijn tenslotte voetbalterreinen aan de overkant. De rest van de invulling zoals skateterrein/padelveld/beachvolley... vind ik TOP! Ik hoop dat de hele site groen wordt ingericht...! Contrast met het grijze/betonnen dorpscentrum zodat Baal leefbaar blijft!!
Myriam A.
0 0
lees meer

Sporthal

Ontwerp sporthal....
Wat super goed dat jullie de sporthal zo naar voren hebben geplaatst!! Het hele plaatje, knap ontworpen.
an w.
0 0
lees meer

Buitensport

Skatepark
Het skatepark lijkt op het eerste zicht aan de kleine kant. Een beetje meer ruimte zou alle leeftijden/niveau's meer plaats geven. Een aangepast afvalbeleid, gedragen door de jongeren is hier wel op zijn plaats!
Nic D.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal

Eerste mijlpaal voor nieuw vrijetijdscentrum 't Zand

01-12-2023
De eerste paalfunderingen van de nieuwe sporthal in Baal zijn geslagen. Dit markeert de officiële start van de bouw van Vrijetijdscentrum ’t Zand. Een gloednieuw complex voor sport- en vrijetijdsbeleving.

Met de bouw van een multifunctionele sporthal biedt het lokaal bestuur een duurzame oplossing voor sport- en vrijetijdsbeleving in onze gemeente. Via een participatietraject konden inwoners en verenigingen hun mening geven over de plannen voor de ontwikkeling van de site aan 't Zand, naast het sociaal huis in Baal. De ontwerpplannen van de sporthal komen maximaal tegemoet aan de voorstellen van de verenigingen en houden rekening met de aandachtspunten uit de mobiliteits- en toegankelijkheidstoets.

Binnen wordt een grote sportzaal voorzien met voldoende ruimte om verschillende binnensporten te beoefenen zoals basketbal, korfbal of zaalvoetbal. Er komt ook een aparte danszaal en kantoor- en vergaderruimte voor de dienst vrije tijd. Aan de voorgevel wordt tenslotte nog een hoppinpunt geïntegreerd met een afgesloten en bewaakte fietsenstalling, een luifel als wachtplaats aan de bushalte en een publiek toilet.

Buiten worden nieuwe parkings voorzien en een fietsenstalling. Om de toegankelijkheid te optimaliseren zullen er in het buitengebied paden aangelegd worden zodat de achterliggende wijken eenvoudig per fiets of te voet bereikbaar zijn.

Om het hemelwater op te vangen komt er een infiltratievoorziening in de vorm van een wadi, een soort ondiepe kuil. Het gebied rond deze wadi zal beplant worden en voorzien van zitbanken zodat de zone kan gebruikt worden door de inwoners om te ontspannen. Daarnaast worden nog groenbuffers aangelegd om de mogelijke overlast naar omwonenden zoveel mogelijk te minimaliseren. 

Het vrijetijdscentrum is een ontwerp van de dienst Gebouwen en Infrastructuur van Interleuven. Zij zullen ook instaan voor de veiligheidscoördinatie en de werfopvolging. 

Meer nieuws & activiteiten

Belevingspark 't Zand: ontdek de video

Tremelo wil een nieuwe plek maken waar iedereen op een andere manier kan komen sporten en ontspannen. Ontdek de plannen via een virtuele wandeling door het gebied.

Op pad in Belevingspark 't Zand

Belevingspark 't Zand

Tremelo wil een nieuwe plek maken waar iedereen op een andere manier kan komen sporten en ontspannen. Laat ons weten hoe we het project nog sterker kunnen maken!

Burgerparticipatieproject 'Tremelo troef!': ideeën & suggesties voor sport en vrije tijd

september 2019

Meerjarenplan 2020-2025: actieplannen voor bouw polyvalente sporthal

december 2019

Participatietraject Belevingspark 't Zand

februari - maart 2021

Voorontwerp Belevingspark 't Zand

april - mei 2021

Omgevingsaanvraag Belevingspark 't Zand

september 2021